Udgivelser

 

 Se min kåbe

- de danske bispekåber som pragt, dragt og magt

Beskrivelse:

Billedmættet pragtværk om de danske bispekåber samt kåberne fra Grønland og Færøerne.

Kunsthåndværker og væver Vibeke Lindhardt, som har været med til at frembringe kåben til Roskilde Domkirke, har skrevet det hidtil eneste danske værk om samtlige danske, grønlandske og færøske kåber, og hun fortæller levende og medrivende om bispekåbens historie, om de kunsthåndværksmæssige traditioner og om de nye danske kåbers tilblivelsesproces - en proces som fandt sted fra 1980 til 2006, hvor samtlige danske kåber i Danmark og på Færøerne og Grønland blev udskiftet.

Bogen giver et spændende kig ind bag kulisserne i kunstnerens værksted, er med i Tine Lindhardts bispevielse i Odense Domkirke i november 2012 og bringer ikke mindst et unikt interview med Dronning Margrethe 2. om hendes arbejde med de fem kåber, som hun er kunstneren bag.

Køb bogen her

 

Lektørudtalelse, Merete Tarp:

"Bogen forener det kunsthåndværksmæssige aspekt med kirkerummenes arkitektur, tilsat kulturhistorie og interessante beretninger om kåbernes tilblivelse. En stor og flot udgivelse, som både henvender sig til personer med interesse i emnet, men også egner sig som en smuk bog at kigge i som fornøjelse ... alle kan kigge med og nyde de gode billeder og fortællinger om kåbernes tilblivelse".